dijous, 27 de setembre del 2012

Fem sentir la nostra veu!


Benvolgudes famílies,

En aquesta ocasió m’adreço a vosaltres no com a membre de l’AMPA sinó com a pare de l’Ariadna i la Martina.

Com molts ja sabeu cada cop són més i més dures les retallades que s’estan aplicant a l’educació pública. La nostra escola és un exemple de com les polítiques d’austeritat estan perjudicant l’educació dels nostres fills.

Si volem defensar l’educació que els nostres infants mereixen hem de mobilitzar-nos i fer pinya amb els professionals per fer saber als nostres governants que aquesta no és l’escola que volem.

A banda però, també podem fer accions de manera individual, avui mateix he fet arribar l’escrit que trobareu més avall al departament d’Ensenyament de la Generalitat. Si voleu fer arribar les vostres reclamacions és ben senzill:

1.     Entreu a www.gencat.cat/ensenyament
2.     Seleccioneu l’opció Contacte que trobareu a dalt i a la dreta
3.     Seleccioneu l’opció Formulari a la següent pantalla
4.     Ompliu el formulari i envieu-lo

A més, també podeu enviar correus electrònics a:

·      Serveis territorials del departament d’Ensenyament al Baix Llobregat (st_baixllobregat.ensenyament@gencat.cat)
·      5è Tinent d'alcalde Regidor d'Educació i Igualtat  de l’Ajuntament de Castelldefels - Santiago Barona i García (santiago.barona@castelldefels.org)

Si totes les famílies de l’escola dediquem uns minuts a manifestar el nostre malestar potser algú comenci a pensar que, tot i que vulguin fer-ho veure, això no rutlla!

Atentament,

Txema Navarro


Aquest és l’escrit que he enviat avui mateix:

Senyors/es,

Els remeto aquest escrit en qualitat de pare d’una alumna de l’Escola Margalló de Castelldefels (codi de centre: 08037930).

Aquest centre, com  la resta d’escoles públiques pateix des de fa temps l’efecte devastador de les retallades que aplica el seu Govern en l’escola pública.

Enguany, l’efecte d’aquestes retallades s’ha concretat, entre altres, en la reducció significativa del nombre de professionals que el departament destina a l’escola i, com a conseqüència directa, la meva filla (que enguany cursa P5) ha perdut la seva tutora.

Entenc que, com a professionals del món de l’ensenyament, no cal que els expliqui els efectes que comporta en un infant d’aquesta edat el canvi d’educador/a.

Coneixedors d’aquest fet, a casa hem estat treballant amb la petita aquest canvi per tal que pogués adaptar-se com abans millor a aquesta situació.

Malauradament, aquest treball no ha servit de res donat que, a causa d’una incapacitat laboral temporal, la seva nova tutora no ha pogut iniciar el curs. A data d’avui ja comptabilitzem 11 dies sense que el departament d’ensenyament hagin nomenat una persona per substituir aquesta baixa i, segons ens informen des del centre, el/la substitut/a serà nomenat/da amb efectes del proper 1 d’octubre (quan la nostra filla porti 3 setmanes de curs sense tutor/a).

Afortunadament, l’equip professional de l’escola està fent mans i mànigues per poder suplir aquesta absència (que se suma als professionals que “han perdut” per art i gràcia de les retallades).

Fins ara, la nostra filla ha passat els dies a cavall entre una especialista d’anglès, un especialista de música, el propi director del centre, etc. etc.

Cal tenir present que tots aquests especialistes que estan fent de substituts “forçats” de la tutoria del curs de la nostra filla estan deixant de fer les seves especialitats amb el consegüent efecte “taca d’oli” pel que fa a la repercussió de la no cobertura de la baixa de la tutora per part del departament.

Sincerament, no puc més que felicitar-los per la sensibilitat que el seu departament demostra envers l’educació pública i el tracte tan acurat que dispensen als infants del nostre país.

Malauradament sóc d’aquells ciutadans que m’he cregut allò de l’aposta per l’educació pública i de qualitat i per tant el meu nivell de desencís i frustració és directament proporcional a la confiança que tenia dipositada en un departament del govern del meu país que, segons deia, apostava fermament pel sistema públic.

1 comentari:

  1. Bona nit famílies,

    Avui m'han respost des del Departament d'Ensenyament dient-me que m'he d'adreçar als Serveis Territorials, així que podeu estalviar-vos omplir el formulari i escriure directament als correus indicats a continuació:

    Serveis Territorials del Baix Llobregat:
    st_baixllobregat.ensenyament@gencat.cat

    Inspecció d'educació del Baix Llobregat:
    insbll@xtec.cat

    Suposo que no tenen eines per fer arribar ells mateixos el correu electrònic... sense comentaris!

    Txema

    ResponElimina

Moltes gràcies per la teva participació.