dissabte, 8 de setembre del 2012

MESTRES, A GALERES!



Benvinguts al nou curs escolar, un curs que malauradament no pot començar sota el parany de la normalitat. El personal docent de la nostra escola, malgrat s'identifica plenament amb totes i cadascuna de les reivindicacions del nostre col·lectiu hem decidit no adherir-nos a la vaga convocada pel dia 12 de setembre, doncs encara que reconeixem l'impacte mediàtic que una mesura com aquesta pot tenir, volem ser sensibles a la importància que per l'alumnat i les famílies té una data tan senyalada com és el fet d'acompanyar a la canalla a l'escola en el seu primer dia de classe.
És ben cert que pot ser durant el curs tocarà prendre mesures més dràstiques però volem que, a ser possible, siguin consensuades entre les famílies i els docents; volem caminar plegats en defensa dels serveis públics i per tant de l'escola pública i per fer això ens necessitem mútuament.
Pot ser que alguna de les mesures que s'hagin de prendre tinguin alguna repercussió menys positiva sobre l'alumnat, però hem de ser conscients, famílies i docents, que amb les mesures que des de dalt s'estan prenent i que tots i totes estem patint, ja estan perjudicant de valent tant als joves com als menuts i no ens podem quedar de braços creuats davant aquesta situació. Ells i elles són el nostre futur i la nostra obligació moral és defensar el seu present.
Us convidem a fer aquest camí plegats. Ens devem mútua confiança i lleialtat.

Aquestes són algunes de les conseqüències que al llarg d'aquest curs haurem d'afrontar; això sí amb il·lusió, força d'ànim i, a ben segur, amb el vostre recolzament:
  1. Disminució de les hores lectives del personal substitut.
  2. Augment de les ràtios.
  3. Retallada de la plantilla en dues persones: una d'educació especial i altra d'educació infantil.
  4. No s'anomenaran substituts per baixes inferiors a 15 dies i les baixes de llarga durada no es començaran a cobrir fins passats els primers 15 dies de baixa; amb la qual cosa aquesta tasca recaurà sobre el personal docent del centre.
    Aquestes mesures corresponents als punts 2 i 3, tenen com conseqüència immediata la previsió d'inviabilitat de portar a terme una feina sistematitzada amb l'alumnat en els espais de temps destinats a l'atenció a la diversitat; fins i tot, complica la disponibilitat de personal a l'hora de voler realitzar sortides i colònies.
  5. La pujada de l'IVA del material escolar, dels llibres, del transport, dels espectacles... afecta a l'oferta de sortides, colònies, activitats al centre i adquisició de material divers al que podrem arribar; i podrà comportar un augment de la despesa de colònies per les famílies.
  6. Aturada de la dotació al centre d'equipaments relacionats amb les noves tecnologies.
  7. Caiguda de les inversions en subvencions i beques, així com retards en l'abonament de les mateixes o desaparició d'algunes partides. Tot això implica més dificultat per mantenir determinats serveis al centre i un perjudici directe a l'alumnat beneficiari de les mateixes.
  8. Menor temps de dedicació per part del personal de manteniment preventiu dedicat als equips informàtics del centre.
  9. Menor personal de neteja a l'escola.
  10. Falta de dotació de taules i cadires.
I encara que amb la nostra professionalitat, vocació i entusiasme intentarem minvar els efectes negatius d'aquesta situació, i a ben segur que aconseguirem fer molt més del que ens pensem, no podem dir que podrem fer el mateix que fins ara, no podem dir que la situació sigui de normalitat.

El que fa més mal és la sospita que no es tracti de falta de diners, si no més bé de canvi de prioritats.
Tres dels grans pilars en que es fonamenta el benestar social i el futur d'un país són: l'educació, la sanitat i la cohesió social. Ens hem d'esforçar per no deteriorar-les.

Paco Morales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per la teva participació.